2011. december 30., péntek

Édes, vidám, finom és még jól is mutat-ékszerek gumicukorból...

       Mára valami olyan dolgot terveztem nektek, ami még mindig nem zsugorka, vagy süthetős gyurma, de nagyon egyszerű és nagyon vidám.:)A mai bejegyzésem főszereplői nem mások mint a gumicukor ékszerek.:) 
                           Az elmúlt napok teljes macizással, párdon gumimacizással teltek.:) Több helyen is láttam már ehhez hasonló fülbevalókat,  és  nagyon megtetszettek, így elhatároztam én is készítek magamnak. Az alkotás nem volt olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre gondoltam volna, ám szerencsére megúsztam egy kisebb fajta tragédiával:)  Kellő magabiztossággal vágtam bele a macis ékszerek gyártásába, de ahogy a lakkozásra került a sor már egyből éreztem a rosszat(na jó, nem, de így szokták mondani a filmekben:))  Szóval csavartam le a lakk kupakját, amikor hoppsz egy jól irányzott mozdulattal az ölembe öntöttem azt. Hát, a hatás frenetikus volt:) :  A combomon vastagon állt a lakk, az asztalt akkor még nem is említettem, ráadásul másodpercek alatt kezdett megszáradni! Egy vérfagyasztó sikítást hallatva rohantam a fürdőbe, de akkor már meg is keményedett, így vagy egy bő fél óráig vakarhattam magamról. Bár, hogy ez után de volt teljes a siker, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy még napok múlva is száradt lakk darabokat  szedegettem le, és a nadrág, amit akkor viseltem,  máig úgy néz ki mintha bepisiltem volna:) A történtekből persze szokás szerint nem tanultam, a lakk tetejét pedig továbbra is elfelejtem rázárni:)  És hogy még tovább fokozzam a műveim körüli "izgalmat", én Kocsor Sára, megalkottam a Nagy Gumimaci Ékszerek Elkészítésének 5 pontját:)
               1, Soha, semmilyen körülmények között ne állj neki éhesen a munkának( "belső tartás.. NEM VAGYOK ÉHES"-mondogattam én is magamban, majd ránéztem a cuki macikra, akik mintha ezt sugározták volna olyan zombi hangon:EGYÉL MEG!!EGYÉL MEG!! ...  már megint nekik lett igazuk...:)
                2,  alkotás előtt a legjobb lefagyasztani a macikat, így könnyebben megmunkálhatóak lesznek.
               3,mindenképpen lakkozd  be az alkotásaidat, akár 2 rétegben is
               4,  lehetőleg ne rakd száradni a füliket a ruha fogasra és ne szívd fel őket majdnem a porszívóval mint én:)
               5,  hát ez majdnem olyan mint az első, de mindegy, ez a LEGFONTOSABB!!!:SOHA NE HALLGASS A MACIKRA!!(lásd:"egyél meg")
Hát ennyi lenne a nagy mű most pedig jöjjenek a képek :
                                                             Katy Perry tudja mi a menő:)
                             Az én kedvencem:macik az órámon:)

                              Fülbevalók, bár a kép sajnos nem lett tökéletes:)
                         A macik a telefonomat is megtámadták:)
                               A karkötő sem maradhatott ki a sorból..
                        És a hajamba is belemásztak, egy hajcsat formájában:)
                       Tollra is rákerültek, sajnos elég gyorsan elveszítettem, így a tanároknak nem volt idejük megdöbbenni rajta:)

                             És a csoport képek:)
Hát ennyi volt mára, a következő bejegyzésben zsugorka ékszereket mutatok be nektek, majd lassan, de biztosan jön a süthető gyurma is. A héten megpróbálok facebookon is létrehozni egy oldalt, bár ahogy magamat ismerem vagy a jelszót felejtem el, vagy pedig  nem tudok írni az üzenő falamra.:) De semmi baj, nem csüggedünk, leszünk mi még népszerűek:) Ha már kicsit többen olvasnak, és kíváncsiak lesznek rám, amit bevallom nagyon remélek, játékot is fogok hirdetni,  péntekenként pedig mindig szeretnék szánni egy bejegyzést  az én példaképeimnek, az alkotóknak akik valami csodálatosat csinálnak és hoznak létre:)Na de ez már a jövő, köszönöm hogy velem voltatok, és Ígérem máskor nem beszélek ennyit!:)

1 megjegyzés:

  1. Szia én szeretnék érdeklődni, hogy milyen lakkot használtál a gumimacik lakkozásánál, mert én is szeretnék csinálni de van ahol azt olvastam hogy ha nem jó lakkot használunk tönkremennek a gumicukrok. Előre is köszönöm a válaszodat :)
    Egyébként még gyurma ékszereket is csinálok és hát ahhoz is meg kell választani a megfelelő lakkot :)

    VálaszTörlés